top of page
Open Workspace

Leadership Development Programma | Investment Managers

In ons Leadership Development Programma voor investement managers brengen we een groep associates / investment managers van verschillende investeringsmaatschappijen samen. Op deze manier bieden we de mogelijkheid om persoonlijke thematiek voor te leggen aan gelijkgestemden. Waar worstelen anderen mee op het gebied van aansturen van / samenwerken met participaties? Hoe pakken zij dat aan? Wat zijn hun best- and worse practices?

 

Kader

Als je de transitie maakt naar investment manager wordt er meer van je verwacht. Je zult intensiever contact hebben met portfolio bedrijven, je zult een belangrijke rol aan tafel krijgen en je zult vaker de contacten met stakeholders moeten managen. Tegelijkertijd zal ook je rol intern veranderen; er wordt van je verwacht dat je stagiaires en associates kan opleiden of aansturen. In het contact met de partners wordt de lat hoger gelegd. En er wordt van je verwacht dat je een eigen stijl ontwikkelt.  

 

Insteek

In het programma focussen helpen we associates / investment managers om hun palet aan leidinggevende kwaliteiten (verder) te ontwikkelen. We gaan onder andere aan de slag met vragen als: wat is jouw voorkeursstijl van sturen / leidinggeven? Wat is het effect daarvan op de (portfolio) bedrijven / mensen met wie jij samenwerkt? Wat vind jij lastige gesprekken of onderwerpen om bespreekbaar te maken? Hoe stimuleer jij de ontwikkeling van de mensen met wie jij samenwerkt, als ook van jezelf? Wat zijn jouw voornaamste ontwikkelpunten m.b.t. jouw stijl van sturen / leidinggeven?

 

Opzet: online edities (regulier: maandelijkse startmomenten)

In onze online edities zullen we gedurende 5 weken elke week in een 2,5 uur durende interactieve webinar bij elkaar komen en verdiepen op de drie belangrijkste vormen van sturen / leidinggeven: Mature-, Situationeel en Lerend Leiderschap. Bij al deze stijlen zullen we met elkaar in essentie hetzelfde onderzoeken: hoe kun je bij degenen met wie je samenwerkt verantwoordelijkheid, autonoom denken en mature handelen stimuleren?

Opzet: live edities (twee keer per jaar)

Regulier zijn al onze edities van het programma online, maar twee keer per jaar organiseren we een live editie van het Leadership Development programma. Gedurende 2 dagen verdiepen we ons op de drie belangrijkste vormen van sturen / leidinggeven: Mature-, Situationeel en Lerend Leiderschap. Bij al deze stijlen zullen we met elkaar in essentie hetzelfde onderzoeken: hoe kun je bij degenen met wie je samenwerkt verantwoordelijkheid, autonoom denken en mature handelen stimuleren?

 

Jouw ontwikkelvraagstuk

Uitgangspunt tijdens het programma is het ontwikkelvraagstuk dat jij meebrengt. Voorafgaand aan het programma, zullen we bespreken waar jij, gegeven jouw context, je in wil ontwikkelen. De opzet van deze sessies is praktisch; we zullen vaak starten met een kort theoretisch framework, maar leggen in de sessies vooral de nadruk op doen. In groepjes ga je oefenen en verder inzoomen op jouw vraagstuk. Je gaat niet alleen nadenken, maar ook vooral toepassen in de praktijk. 

Meer info

Neem contact met ons op als je meer te weten wil komen over de mogelijkheden; we sturen je graag een leaflet met een toelichting op de verschillende programmaonderdelen, de indeling van de webinars en de resultaten die eerdere deelnemers hebben behaald. 

Check onze agenda voor de volgende edities.

mentha_edited.png

Investment Manager, Mentha Capital

“Het programma geeft hele concrete handvatten, ik heb onder andere geleerd hoe ik feedback kan geven zonder dat ik af doe aan de relatie. De wekelijkse opdrachten, de intervisie met elkaar en het werken met de trainingsacteur maakte dat we de theorie ook direct in de praktijk moesten brengen.”

parcom-logo-beige-groen-RGB-500px-1_edited.jpg

Investment Manager, Parcom

“De frameworks in het programma, zoals Actie vs. Reactie, bieden een goede kapstok. Ik ben aan het denken gezet over mijn leiderschapsstijl en mijn reflexen (en de triggers daarvan). Daarnaast heeft het mij geholpen om mijn persoonlijke ontwikkeldoelen een stuk concreter te maken.”

Logo-Auxilium_edited.png

Investment Manager, Auxilium Capital

“Ik heb geleerd om effectief en doelgericht te wisselen tussen verschillende leiderschaps-/ communicatiestijlen, met daarbij oog voor het "reflex moment”.  Nu ik mij meer bewust ben van de verschillende stijlen weet ik beter wanneer ik de nadruk moet te leggen op coachend vs directief sturen.”

Afbeelding1.png

Investment Manager, Peak

“Door de kleine groepen hebben we genoeg tijd om stil te staan bij onze persoonlijke casussen. Fijn om te merken dat veel investment managers die ik in het programma spreek, met dezelfde vraagstukken lijken te worstelen (de relatie richting associates en de relatie richting partners)”

blue-logo-10348c38b521481d3a6a1a3d9d2158df_edited.png

Investment Manager, Active Capital

“De sessies bieden goede frameworks en inzicht over hoe mijn persoonlijke communicatie over kan komen op anderen. Ik zie nu beter hoe ik mijn stijl kan afstemmen op de 'learning curve' van anderen. Ook weet ik beter het speelveld (en de belangen van iedereen aan tafel) in kaart te brengen. ”

40F4uQna0SAJ6qDuqpsJfWgPqSG1513147319694_200x200_edited.png

Investment Manager, Vortex Capital

“Door de sessies ga ik moeilijke gesprekken makkelijker aan, ik heb nu duidelijke handvatten daarvoor. De role plays waren effectief om deze moeilijke gesprekken te oefenen en er beter in te worden. Ook vond ik het een eye-opener dat we (als IM's) vaak met dezelfde uitdagingen te maken hebben.”

bottom of page