Open Workspace

TEAM ROLE PROFILE

Hoe zorgen we voor een goede rol- en taakverdeling hebben binnen het team? Hoe zorgen we dat iedereen betrokken is en blijft? Hoe voorkomen we niet-constructieve discussie en miscommunicatie? Met andere woorden: Hoe vormen we het ‘perfecte team’?

 

Om een antwoord te kunnen geven op die vragen, zoomen we in op de verschillende preferences van de teamleden. Hoe neem jij beslissingen? Hoe richt jij jouw aandacht en hoe neem je informatie op? Hoe leer je jouw stijl te ‘stretchen’ zodat je meerdere invalshoeken kunt belichten? Daarnaast gaan we in op de vraag hoe je als team de ‘ontbrekende rollen’ opvult. We laten het team ervaren hoe je –ondanks de onderlinge verschillen- goed samenwerkt.

 

Gedurende de sessie Team Role Profile® gaan we praktisch aan de slag met het Personal Preference Profile®, dat elk teamlid heeft ontvangen na het (vooraf) invullen van een online assessment. We zoomen in op de verschillende stijlen toe en gaan vervolgens aan de slag met praktijkgerichte opdrachten. We laten het team ervaren hoe de verhoudingen nu liggen en laten het team inzien hoe zij de onderlinge samenwerking kan versterken.   

 

Het Team Role Profile® geeft inzicht in:

  • Verdeling van verschillende types binnen het team 

  • Team strenghts & blinds spots

  • Individuele- & teambrede aandachtspunten

  • Leren 'stretchen' van voorkeursstijl

  • Stress reflexen, conflict reacties in de samenwerking

  • Koppelen van teamleden op basis van profielen

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.